Onze eerste dag bij Yay Taart Een geslaagde eerste werkdag

Yay Taart (eerst Henri's home bakery)

De eerste dag op een nieuwe baan kan zenuwslopend zijn. Er zijn veel onbekenden en je voelt de druk van alle anderen om je heen. Maar als je opwinding en zenuwen op dat ene moment je angst en vrees ontmoeten, besef je hoe beangstigend het is om iets nieuws binnen te lopen. Gisteren was mijn eerste dag bij Yay Taart (eerst Henri's home bakery). Zeggen dat ik opgewonden was, zou een understatement zijn. De bakkerij zag er geweldig uit met zijn felrode muren, chocoladetoonbanken, en heerlijke geur van koekjes. Het voelde bijna als thuis na er nog geen 12 uur te zijn geweest, maar voordat ik zelfs maar tijd had om me te installeren of van mijn nieuwe omgeving te genieten, hadden we onze eerste werknemersvergadering. Jakkes! Vandaag was niets minder dan een marteling als nieuwe medewerker van Bakkerij Henri. Omringd door mensen die er al vanaf het begin bij zijn, was het zo overweldigend dat ik me meer dan eens afvroeg of dit de manier was waarop mensen hier uiteindelijk zelfmoord plegen. Hoewel ik nog steeds niet zeker weet wat ik heb gedaan om dit te verdienen, was vandaag erger dan elke nachtmerrie die ik me ooit voor mogelijk had kunnen houden. Mijn supervisor gaf me vanaf het begin het gevoel dat ik een stuk vuil was door me onprofessioneel te noemen terwijl hij me vragen stelde over mijn persoonlijke leven en vroeg of werken in een bakkerij te veel voor me was (ik denk dat hun vier verdiepingen tellende taartdisplay niet genoeg is). Toen ze me vervolgens met mijn uniform aan zag

Waarom je je nieuwe baas nooit op de eerste dag moet ontmoeten.

Ik weet dat je opgewonden bent om je nieuwe baas te ontmoeten, maar je moet hem nooit op de eerste dag ontmoeten. Als je dat doet, voel je je alleen maar geïntimideerd door hem en je baan. Idealiter zou je moeten wachten om je nieuwe baas te ontmoeten nadat hij of zij al een tijdje in dienst is. Zo krijg je een beter idee van zijn persoonlijkheid en kun je hem formeel leren kennen. Als je het gevoel hebt dat je je nieuwe baas op de eerste dag moet ontmoeten omdat hij je nieuwe baas is of al lang bij je bedrijf werkt, probeer hem dan ergens te ontmoeten waar het minder formeel en minder stressvol is dan in de bakkerij.

Wat je kunt verwachten als je aan een nieuwe baan begint.

Als je een nieuwe baan hebt aangeboden gekregen en enthousiast bent om te beginnen, dan zul je dingen heel anders vinden in je nieuwe baan. Nieuwe mensen, een nieuwe omgeving en een nieuwe routine – dit wordt een hele nieuwe uitdaging voor u. De mensen met wie je werkt en de mensen die je leiding geven, zijn misschien niet gewend om in een bakkerij te werken, of zelfs niet in een bakkerijachtige omgeving. Misschien moet u hen dingen uitleggen en hen helpen de wereld van het bakken te begrijpen. Het leven als bakker is uniek en anders dan je dacht dat het zou zijn. Er komt heel wat hard werk kijken bij deze carrière, maar er zijn ook heel wat mooie beloningen.

Het goede, het slechte en het lelijke van werken in een bakkerij.

Nu je iets meer weet over wat je te wachten staat als nieuwe werknemer, laten we het hebben over wat je kunt verwachten van werken in een bakkerij.

  • Het goede: Je mag elke dag creatief zijn. Je kunt elke dag op een nieuwe en interessante manier worden uitgedaagd. Je ziet je klanten glimlachen en genieten van hun ervaring met ons. Je krijgt dagelijks te eten wat je maakt. Je kan deel uitmaken van een team dat iets creëert waar mensen van genieten. Je ontmoet elke dag veel nieuwe mensen en maakt vrienden, zowel op je werk als in de gemeenschap. Je werkt met je handen en bent elke dag creatief bezig. Je reist naar verschillende plaatsen als onderdeel van je werk (zowel in je werk als daarbuiten). Je verdient een behoorlijk salaris voor het werk dat je dagelijks doet.

  • Het slechte: je moet misschien lange uren werken. Je moet misschien dingen tillen die je misschien niet gewend bent te tillen. Misschien moet je de hele dag op je voeten staan. Je moet misschien in een hete keuken werken. Je hebt misschien te maken met onbeschofte en onprofessionele klanten. Je hebt misschien te maken met moeilijke collega's. Je moet misschien de rommel opruimen die je collega's maken.

  • Het lelijke: Je ziet misschien een klant ziek worden of zelfs sterven tijdens je dienst. Je zou zelf kunnen overgeven tijdens je dienst. Je wordt misschien ontslagen. Je verdient misschien geen geld voor je werk.

Conclusie

Wanneer je enthousiast bent om aan een nieuwe baan te beginnen, kan het leuk zijn om enthousiast te worden over alle geweldige dingen die je kunt verwachten van het werken daar. En het is normaal om je een beetje zenuwachtig te voelen om aan een nieuwe baan te beginnen. Maar als je zenuwen en opwinding op dat ene moment je angst en bezorgdheid ontmoeten, besef je hoe beangstigend het is om in iets nieuws te stappen. Als je een nieuwe baan aangeboden hebt gekregen en enthousiast bent om te beginnen, dan zul je in je nieuwe baan heel andere dingen tegenkomen. Nieuwe mensen, een nieuwe omgeving en een nieuwe routine – dit zal een hele nieuwe uitdaging voor je zijn. De mensen met wie je werkt en de mensen die je leiding geven, zijn misschien niet gewend om in een bakkerij te werken, of zelfs niet in een bakkerijachtige omgeving. Misschien moet u hen dingen uitleggen en hen helpen de wereld van het bakken te begrijpen. Het leven als bakker is uniek en anders dan je dacht dat het zou zijn. Er komt heel wat hard werk kijken bij deze carrière, maar er zijn ook heel wat mooie beloningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.