The Roast: Koffieboon

Wat zijn goede koffiebonen? - Koffiejuffrouw

Het gebraad:

De Arabica koffieboon is over het algemeen gebrande Arabica of Robusta. De term Robusta betekent letterlijk rozenknop. rozenknoppen worden gebruikt om te verwijzen naar de knoppen van het koffiezaad. Het branden van koffie met bonen van deze variëteit is normaal gesproken beperkt tot de lager gelegen streken van de tropen. De bonen worden meestal ongeveer 18-20 uur geroosterd. De enzymen in de koffie reageren met de cafeïne in de groene koffiebonen, waardoor het oppervlak licht bruin wordt. De Robusta koffiebonen zijn beter bestand tegen oxidatie dan Arabica koffiebonen.

Arabisch oplosbaar verschil: Arabica-koffiebonen zijn moeilijker te verteren dan zijn Robusta-tegenhangers. Robustabonen staan ​​dichter bij hun stimulerende neven, zoals de Keniaanse en Braziliaanse struiken.

Wat is er met koffie gebeurd?:

Koffie is 10.000 jaar geleden ontstaan ​​in Zuid- en Midden-Amerika. Sinds de vroege introductie wordt koffie over de hele wereld gedronken. Helaas wordt ongeveer 50% van 's werelds koffie nu verbouwd in tropische en semi-tropische gebieden vanwege het vermogen om te groeien in gebieden met warme temperaturen. De licht bittere koffie is een populair ingrediënt geworden in veel taarten en gebak. Het wordt ook veel gebruikt in industriële doeleinden als insecticide.

Rond 1880 werd koffie ontdekt door Engelse kolonisten in de Californische goudkoorts. Uit onderzoek naar de populaire drank blijkt dat de populariteit na de Tweede Wereldoorlog nog sterker toenam. Op dit moment is de populariteit van koffie alleen beperkt tot koffieliefhebbers. Ondanks de populariteit van koffie, kiezen veel mensen er ook voor om in plaats daarvan thee te drinken. Thee is er in vele stijlen en smaken. Het belangrijkste is dat het goed uitgebalanceerd is met zowel melk als thee. De beste manier om thee te drinken is door hem zwart te drinken.

Voordelen voor de gezondheid van thee:

Thee wint aan populariteit onder gezondheidsbewuste mensen. Van thee wordt nu aangenomen dat het gunstige gezondheidsvoordelen heeft, zoals:

• antioxidanten – het supplement van vetvrije melk • Skin Nutritionary-27 thee-extract is een bekende natuurlijke bron van carotenoïde, een belangrijke natuurlijke stof die in de huid wordt aangetroffen; helpt de membranen van de ogen, tong en luchtwegen te beschermen. • oestrogenen: de eierstokhormonen worden geproduceerd door de eierstokken; ze hebben een positief effect op de vruchtbaarheid van de foetus en kunnen de symptomen van PMS of menstruatiekrampen verlichten. • prostaglandincysteïne) – een kunstmatige vorm van vitamine A die van nature in het menselijk lichaam aanwezig is en vitamine B-thyroxine en zink. Een belangrijk feit over thee is dat in vergelijking met menselijke lichaamsvloeistoffen, water een veel hogere concentratie antioxidanten heeft.

De tweede factor die thee-organizer heeft, is de goedkope productie. Waar andere populaire dranken duur zijn en niet goed smaken, smaakt thee geweldig en is het ook goed voor jou. Zowel budget als liefde voor theeliefhebbers, want het is iets waar je uren over kunt blijven doen. Als gevolg hiervan zijn er veel winkels van theemakers in China, en elk van hen is in staat om verschillende soorten thee te maken.

De derde factor die Chinese thee onderscheidt van de rest is het woord "cha" (uitgesproken als "kah"). Dit woord betekent "water". In feite worden alle theeën in het algemeen beschreven met dit woord. Wat erg interessant is, is dat het niet nodig is om water toe te voegen, hoewel het uiterlijk afhangt van de mate van oxidatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.