Italiaans Keukentype

italiaans

 

De Italiaanse keuken staat over het algemeen bekend om zijn risotto, geserveerd met een zeer lange lijst ingrediënten die wel een uur kan duren om te bereiden.

In principe begint elk Italiaans restaurant van hier tot aan de Middellandse Zee met een soep. Meestal is het niet zomaar een kom soep, maar een hele maaltijd die alle hoofdgerechten omvat, maar wordt overgelaten aan de fantasie van de kok. Soep wordt in vele culturen bereid en is een manier om snel voeding binnen te krijgen in een soep vol heilzame foliumzuren, die bekend staat als de “soep van het leven”. In Oosterse culturen wordt de maaltijd gewoonlijk gecompleteerd met een rijstmaaltijd. In Westerse culturen is de eerste gang het hoofdgerecht; dit is meestal vis of vlees.

Het hoofdgerecht vormt in het Italiaans het middelpunt van de belangstelling (in tegenstelling tot sommige andere keukens waar het tweede of derde gerecht gewoonlijk niet als hoofdgerecht wordt beschouwd). Het hoofdgerecht is traditioneel een groot gerecht dat speciaal wordt bereid. Vlees, in sommige gevallen stukken vlees, paneermeel, groenten, worden in een pan gesauteerd of er wordt een stoofpot van gemaakt. Het middelpunt van de belangstelling is het hoofdgerecht. Pizza, een beroemd mediterraan gerecht, is een hoofdgerecht met een saus op basis van tomaten en met mozzarella kaas, die vervolgens wordt gevuld met vlees en andere ingrediënten.

Het mediterrane dieet vergelijken met het westerse dieet

Het contrast tussen de traditionele Italiaanse keuken en het westerse dieet is te zien in de maaltijd. Gewoonlijk bevat de maaltijd verse ingrediënten, zoals tomaten, mozzarella en eieren. De maaltijd wordt bereid in een imu (een keramische schaal), een soort kookpot zonder midden. In dit geval wordt het “aitta” of diner genoemd. In dit type kookpot kunnen de ingrediënten in één enkele laag worden gelegd (in één enkele laag plus een deksel), zonder dat een fornuis of ander conventioneel keukengerei nodig is.

Meestal kijkt een klant naar een menu en ziet hij een heleboel keuzemogelijkheden die op tafel zijn uitgestald. Om uit alle gerechten te kunnen kiezen, moet een klant snel een beslissing nemen. Daarom wordt de menukaart in de open lucht opgesteld in plaats van in dozen. In plaats van de gerechten te rangschikken volgens het alfabet, zoals rijst, vlees en vis, zou de klant bijvoorbeeld kunnen zien dat er geen plannen zijn voor deze gerechten en daarom worden ze op een gebogen manier neergezet.

Het menu vermeldt elk ingrediënt en de bereidingswijze voor elk gerecht. Dit is om het de klant gemakkelijk te maken te weten wat hij of zij bestelt. Het bestelsysteem is zeer eenvoudig. Meestal kan het systeem al worden geïnstalleerd door de catering service provider.

Restaurant Arrangementen

Restaurant arrangementen zijn vergelijkbaar met een familie restaurant. Afgezien van het hoofdgerecht, kaas, komt meestal met de zijkanten en een voorgerecht. Vegetarisch kan soms deel uitmaken van het menu. Vervolgens kiest de klant een wijn of bier om het hoofdgerecht aan te vullen. Het bestelsysteem blijft op elke plaats hetzelfde.

De klant krijgt het eten op basis van het bestelde type maaltijd. Bijvoorbeeld, een diner bestaat uit vlees met rijst, soep en een salade. Hier moet de klant goed opletten, want alles wordt hem in dezelfde volgorde voorgezet. Het enige verschil is dat er een salade bij zit en bij een diner ook het vlees en andere bijgerechten. Bij elk bijgerecht hoort meestal een kom gemengde groenten.

Het dessert hoort bij het hoofdgerecht en vaak ook bij een drankje. Ja, het kan ook een drankje zijn; niet zomaar iets dat u in gedachten heeft, maar het hoofdgerecht en vaak ook een drankje dat bij uw diner hoort. Ja, het kan ingewikkeld zijn. Maar als je er goed over nadenkt, is het de moeite waard. Het bewijs dat alles wat je nodig hebt om van je restaurant een succes te maken binnen je stad te vinden is op deze restaurant websites.

Lees meer:

Italiaans eten Eindhoven

Leave a Reply

Your email address will not be published.